Despre terapia ocupațională se poate spune că a apărut acum mii de ani, pe vremea când chinezii considerau că bolile pe care aceștia le observau se pot vindeca prin practicarea unor exerciții fizice de recuperare. Exercițiile practicate de ei erau mai degrabă parte din gimnastica medicală, purtând numele de Cong-Fu și se presupune că ar fi contribuit la prelungirea vieții.
Tototdată, baza terapiei ocupaționale și anume jocul, își face simțită prezența și în Egiptul Antic. Vechi inscripții și desene egiptene înfățișează adulți și copii dansând și jucându-se împreună.
Astfel, pornind de la acest fundament, ajungem în zilele noastre, în care terapia ocupațională este o formă de psihoterapie foarte apreciată ce pune accent pe dans, joc și creativitate cu scopul de a modela sau remodela personalitatea și de a oferi o activitate plăcută ce sprijină totodată dezvoltarea cognitiv-emoțională.
Terapia ocupațională, fiind în esență o formă de terapie activă, dar organizată, mobilizează energia și voința într-un spațiu controlat și supravegheat. Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce terapia ocupațională regăsim:
Această formă de terapie este o terapie ușoară, ce poate oferi soluții în mai multe direcții ce pot fi problematice pentru copil. Dintre acestea enumerăm:
Acestea sunt doar câteva dintre aspectele ce definesc terapia ocupațională, terapie pe care noi la Tandem Academy o integrăm zilnic în activitățile copiilor. Pentru noi este importantă nu doar educația, ci și dezvoltatea personală și crearea unor deprinderi de durată.